Noordertuin van Antwerpen

Noordertuin van Antwerpen Groen in alle kleuren!

09-10-2018

36ste Groepstentoonstelling van beeldende kunst

Het kasteel Ravenhof aan de Belgisch - Nederlandse grens is voor de 36ste keer Het Huis voor Beeldende Kunst in groot Antwerpen. In dit prachtig gebouw, in een mooie en inspirerende omgeving, verblijven gedurende 4 dagen de fantastische kunstwerken van meer dan 65 exposanten.

1 - 4 november 2018
kasteel Ravenhof Putte - Stabroek
telkens van 11:00 tot 17:00 uur
! vrijdag 2 nov van 14:00 tot 21:00 uur
Organisatie: gemeentebestuur en cultuurraad van Stabroek met steun van IKIM vzw
Toegang is gratis

info: via  03 210 11 75 of cultuurdienst@stabroek.be

Het opzet is steeds geweest om ‘plaatselijke’ kunstenaars eens per jaar het plateau van het kasteel Ravenhof  aan te bieden. ‘Plaatselijk’ is al lang een relatief begrip, de deelnemers komen al jaren van redelijk heinde en verre, zelfs van over de grens, om hun topwerken aan het publiek voor te stellen. In het kasteel vinden ze telkens een mooie ruimte om met hun kunst en kunde naar buiten te treden en mekaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten. De Groepstentoonstelling is een ontmoetingsplaats voor de meest uiteenlopende stijlen en vormen, een positieve confrontatie tussen amateurs en semiprofessionelen.
Eén ding is zeker: achter elk werk gaat enorm veel tijd schuil, een stevige investering in nadenken en uitvoeren en vooral onmetelijk veel emoties om die uit te drukken. En daar gaat het toch om.

Een bezoek aan de tentoonstelling is perfect te combineren met een herfstwandeling in de omliggende bossen en een bezoek aan de gelegenheidscafetaria in het kasteel. Een fijne uitstap tijdens de herfstvakantie.