Noordertuin van Antwerpen

Noordertuin van Antwerpen Groen in alle kleuren!

09-10-2018

Hellemonden

Tijdens de 36ste Groepstentoonstelling in het kasteel Ravenhof, van 01 tot 04 november 2018, kan je in het kader van de herdenking van WO I ook kennis maken met ‘Hellemonden’

HELLEMONDEN is een ingetogen tentoonstelling alsook een literair statement over de waanzin van de oorlog. De toeschouwer legt op eigen tempo een parcours af rond het kasteel waarlangs 20 grafzerken in kunststof zijn opgesteld, die qua vormĀ  gelijken op de uniforme graven op soldatenkerkhoven.
Aan elk van deze graven, waarin kleine geluidsboxen zijn verwerkt, kan de bezoeker een ander, door een acteur ingelezen gedicht van een oorlogsdichter beluisteren. Elk gedicht is beschikbaar in de taal van de dichter, alsook in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Niet enkel bekende Engelse war poets komen aan bod, maar ook de o.a. Belgische, Franse, Duitse, Russische en Amerikaanse dichters.
Meer dan andere schrijvers die zich door de eeuwen heen lieten inspireren door de verschrikkingen en het bloedvergieten op het slagveld, spreken ‘de dichters van de Groote Oorlog’ blijvend tot de verbeelding.

Te beleven tijdens de openingsuren van de Groepstentoonstelling.