Eten en drinken
Lekker eten en drinken hoort bij een dagje uit! Je bezoek aan de Noordertuin afsluiten doe je aan tafel waar gezellig kan worden nagepraat. Laat je verleiden door één van de vele restaurants en tavernes die de Noordertuin rijk is. Lekker tafelen op idyllische plekjes. Proef de heerlijke gastronomie van onze regio en de vele streek- en hoeveproducten, plaatselijke dranken, zoetigheden en typische streekgerechten.
Verder kan je deelnemen aan Sneukeltochten en gastronomische ritjes met de Huifkar.
Smakelijk !
STREEKLEKKERS:
Brecht:
Kleipikker: speculoos in vorm van figuurtje dat klei steekt met schop, pralines (bakkerij Van Opstal - Van Boxel)
Kleipikker: brood (bakkerij Van Opstal - Van Boxel)
Ne Kleipikker: streekbier van hoge gisting (Drinkcenter Guy)
Mastentopjenever (Drinkcenter Guy en Aveve)
Pelgrimmeke: brood (bakkerij Tiny)
Kolonel en Sergeant: bier (brouwerij ’t Schietveld)
Ambachtelijke boerenham: handmade in Belgium-label (Slagerij Van Ballaert)
Custos: gin (Sterkstokers)
Braambessen, frambozen en ambachtelijke yoghurt (tuinderij Joossen)
Geitenmelk (Scherpenberghoeve)
TRAPP: ambachtelijke zepen (Abdij O.L.V. van Nazareth)
Aardbeien en aspergers: (Den Akker, Zoegweg 20)
Hoeve ijs (Romie’s)
Bloemenplukweide: (Meyhofke, Hoekstraat)
Honing: (imker Marc Geysen, Kapelstraat 57)
Kalmthout:
Kapellen:
Brouwerij De Legende: streekbier
Jan Hagel: lekkere speculoos
Louwke Poep: Streekbier
Slagerij Van de Weyer:
- Kempische gedroogde hesp
- Kempische gerookte boerenhesp
- Sint-Antoniusbeuling
- Frut (boerenkop)
- Mosterd
Wuustwezel:
Wuustwezelse Vinken: drie blinde vinken van fijn varkensgehakt omhuld met stukje varkenvlees
Wezels witteke: jonge graanjenever
Sterke Peer: streekbier, blond of bruin
Sterke Peer: zowel jenever als gin
Wezelse varkenswangetjes
Loenhoutse Saws: likeur
Wezelse Saws: likeur