Noordertuin van Antwerpen

Noordertuin van Antwerpen Groen in alle kleuren!

Wandelen en fietsen

Wat dacht je van gezellig wandelen of ontspannend fietsen door de vele bossen en natuurgebieden die de Noordertuin rijk is ? Genieten van de prachtige natuur, van rust en stilte of gewoon van elkaar.

Fietsen

Een bezoekje aan de Noordertuin staat garant voor pure ontspanning. Geen steile hellingen of hobbelige fietspaden, je zal gauw merken dat onze regio uiterst geschikt is voor wandelaars en fietsers. Elke gemeente beschikt over een ruim aanbod aan uitgestippelde wandelingen en fietsroutes.

Stel je liever zelf een traject samen? Geen probleem! Met het fietsknooppuntennetwerk stippel je zelf je fietstocht uit. Zo lang of zo kort als je zelf maar wil. Het enige wat je nodig hebt, is de fietsknooppuntenkaart van de Antwerpse Kempen. Je noteert op voorhand de knooppunten waarlangs je wil fietsen in de juiste volgorde. Daarna stap je op de fiets. Het enige wat je moet doen, is de bordjes volgen die je van het ene naar het andere knooppunt loodsen. Met de fietskaart bij de hand, kan je ook onderweg je traject nog aanpassen, flexibiliteit troef! Onderweg kan je zo veel halt houden als je wil om even te verpozen op een leuk terrasje of om van een lekkere maaltijd te genieten in één van de vele horecazaken die onze regio rijk is.

Op zoek naar fietsverhuur? Klik snel hier

Wandelen

De wandelkaart Kempense Heide serveert ruim 500 km wandelplezier langs fraaie bossen, parken en tuinen in Brecht, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel. Het sluit in het noorden aan op de Nederlandse netwerken Baronie Delta-Oost en Baronie-West. In het zuiden kun je je tocht verderzetten langs het wandelnetwerk Kempense Hoven.

Bepaal zelf hoelang je je wandeling wil maken: via https://www.wandelknooppunt.be/nl

Wandelen of fietsen met Onderox

Corona heeft ons leven danig in de war gestuurd. Vele projecten en initiatieven werden geannuleerd.
Ook de horecasector ging in lockdown.

Maar nu de horeca terug open is, kunnen we weer wandelen en fietsen met Onderox.
Je kan nog steeds de wandelingen doen van de voorbije wintermaanden en ondertussen kan je ook de fietstochten maken welke voor de zomer uitgewerkt werden.

We raden je wel aan om zeker ook op de website te kijken: www.lekkerstappen.be.

Naast de klassieke formule heb je nu ook een formule waarbij je aansluitend aan de wandeling nog een stukje gaat eten (voor- en hoofdgerecht). Dit kost dan € 29,50.

En dit alles kan je dan nog eens koppelen aan een overnachting, en dan betaal je € 78 per persoon.

Alle info hieromtrent lees je in de nieuwe wandelgids welke te vinden is in de verschillende toeristische kantoren van de Noordertuin en in de deelnemende horecazaken.

Een overzicht vind je alvast hieronder:

Lange afstandsroutes, gps-routes en een groene halteroute

Door de Noordertuin passeren nog een aantal GR-routes en LF-fietsroutes. De GR-5 brengt je van de Noordzee naar Nice en de GR-12 wandelt van Amsterdam naar Parijs, stevig schoeisel vereist! Met je fiets kan de de lange afstandsroute volgen naar Amsterdam (LF 2) of de Jeugdherbergroute (LF 50). Meer info kan je terugvinden op www.groteroutepaden.be .

In Brecht heb je ook nog een groene halteroute. Meer info: http://www.groenehalte.be