Noordertuin van Antwerpen

Noordertuin van Antwerpen Groen in alle kleuren!

Wandelen en fietsen

Wat dacht je van gezellig wandelen of ontspannend fietsen door de vele bossen en natuurgebieden die de Noordertuin rijk is ? Genieten van de prachtige natuur, van rust en stilte of gewoon van elkaar.

Fietsen

Een bezoekje aan de Noordertuin staat garant voor pure ontspanning. Geen steile hellingen of hobbelige fietspaden, je zal gauw merken dat onze regio uiterst geschikt is voor wandelaars en fietsers. Elke gemeente beschikt over een ruim aanbod aan uitgestippelde wandelingen en fietsroutes.

Stel je liever zelf een traject samen? Geen probleem! Met het fietsknooppuntennetwerk stippel je zelf je fietstocht uit. Zo lang of zo kort als je zelf maar wil. Het enige wat je nodig hebt, is de fietsknooppuntenkaart van de Antwerpse Kempen. Je noteert op voorhand de knooppunten waarlangs je wil fietsen in de juiste volgorde. Daarna stap je op de fiets. Het enige wat je moet doen, is de bordjes volgen die je van het ene naar het andere knooppunt loodsen. Met de fietskaart bij de hand, kan je ook onderweg je traject nog aanpassen, flexibiliteit troef! Onderweg kan je zo veel halt houden als je wil om even te verpozen op een leuk terrasje of om van een lekkere maaltijd te genieten in één van de vele horecazaken die onze regio rijk is.

Op zoek naar fietsverhuur? Klik snel hier

Wandelen

De wandelkaart Kempense Heide serveert ruim 500 km wandelplezier langs uitgestrekte heide- en vennengebieden, imposante zandduinen, grazende schapen en een driesterrenstiltegebied.
Forten, bunkers en loopgraven brengen het militaire verleden tot leven. En je ontdekt er Kasteeldomeinen vol eindeloze dreven en sfeervolle hoekjes.
Uitblazen doe je in een karaktervolle kroeg of op een gezellig terras.

PS: de fraaiste heidegebieden staan met een paars bloempje aangeduid op de wandelkaart. Perfecte locaties voor een picknick.

Bepaal zelf hoelang je je wandeling wil maken: via https://www.wandelknooppunt.be/nl

Wandelen of fietsen met Onderox

De Kempen is een prachtige streek om te voet of per fiets te leren kennen.
Onderox lanceert jaarlijks de Lekkerstappen Wandelgids en de Lekkertrappen Fietsgids.
De uitgestippelde routes zijn steeds met vertrek en aankomst aan een Kempense horecazaak die jullie met open armen ontvangen.
Wie deelneemt, maakt daarbovenop kans op heel wat mooie prijzen.

Het Lekkerstappen Wandelfestival loopt van 1 oktober tot en met 31 maart.

Het Lekkertrappen Fietsfestival loopt van 1 april tot en met 30 september.

De gratis wandel- en fietsgidsen zijn verkrijgbaar bij de verschillende toeristische kantoren binnen de Noordertuin van Antwerpen.

Meer informatie kan je terugvinden op de volgende websites:
www.lekkerstappen.be
www.lekkertrappen.be

(H)oogverblindend landschap

De Voorkempen is een streek met streken. De polders in Stabroek en Kapellen, het open landbouwlandschap in Kalmthout, het kleinschalige landschap aan de Weerijsbeek in Wuustwezel of de diepe kleiputten in Brecht, het zijn stuk voor stuk typische landschappen van de Voorkempen.

De fiets- en wandelkaart nodigt je uit de verschillende landschappen van de Voorkempen te ontdekken. Elke wandel- en fietslus passeert minstens één nieuw uitkijkpunt. Door de typische kenmerken in de kijker te zetten kijk je straks misschien wel met andere ogen naar het landschap.

Lange afstandsroutes, gps-routes en een groene halteroute

Door de Noordertuin passeren nog een aantal GR-routes en LF-fietsroutes. De GR-5 brengt je van de Noordzee naar Nice en de GR-12 wandelt van Amsterdam naar Parijs, stevig schoeisel vereist! Met je fiets kan je de lange afstandsroute volgen naar Amsterdam (LF 2) of de Jeugdherbergroute (LF 50). Meer info kan je terugvinden op www.groteroutepaden.be .

In Brecht heb je ook nog een groene halteroute. Meer info: http://www.groenehalte.be